TEKNIKKER I CORE-coaching


CORE-coaching arbejder med teknikkerne fra CoreDynamicsCoaching™. CDC skiller sig ud fra andre coachingformer, ved at være teknikker til at opløse følelsesmæssig ubehag. Anden coaching fokuserer på teknikker til atundgå og til at takle følelsesmæssigt ubehag.

Du kommer hurtig videre i livet, når ubehag ikke længere optager store dele af din tanke- og følelsesressourcer. 

CDC gør brug af op til otte forskellige teknikker. Læs her mere om de tre mest benyttede: SEE, CORE og GAP.

 

SEE                                    bruges til at slippe væk fra følelser, som du føler holder dig fanget. Det er som om hele din krop - eller en del af din krop er dækket eller indhyllet i følelsen, og det er meget ubehageligt. SEE-teknikken kan især hjælpe mennesker, der lider af angst. 

Hvis du bekymrer dig om noget, der snart skal ske, hvis du er bange for noget eller hvis du frygter for et eller andet, så vil denne fornemmelsen af være fanget være der  - eller vil dukke op - når du taler om det eller tænker på det. Det er ubehag der kommer, når du tænker på fremtiden - ting der kan eller skal ske.

 

 

Med SEE guider jeg dig forsigtigt gennem og ud af følelsen, indtil du oplever ro og stilhed. Derefter kan du tænke på fremtiden på en helt ny og behagelig måde.

Efter SEE  mærker og forstår du i hele dit tanke- og følelsessystem, at din bekymring, angst eller frygt blot en historie, du selv har skabt  - og ikke en reel trussel. Derfor er den fare forsvundet, som du indtil nu har reageret på.

 

CORE                                 bruges til at opløse det ubehag du kan mærke i kroppen, når du tænker på noget, der generer dig. Ubehagelige fornemmelser kan optræde alle steder i kroppen - men ofte i bryst- og maveregionen. CORE teknikken har hjulpet flere mennesker efter chok og folk med traumer. 

Når du mærker ubehag i kroppen, vil du som regel prøve at tænke på noget andet eller foretage dig noget, sådan at du bedre kan takle det. MEN - når du fjerner opmærksomheden fra ubehaget , forsvinder det ikke. Det kommer igen på et andet tidspunkt. Og igen og igen.

 

 

Med CORE guider jeg dig nænsomt til at holde din opmærksomhed på ubehaget, og du vil snart mærke at ubehaget aftager og forsvinder.

Måske du er blevet så god til at flytte din opmærksomhed væk fra ubehaget, at du ikke længere kan mærke det. Derfor tilbyder CORE-coaching også teknikker til at træne dig op i at mærke dig selv. Derved får du mulighed for at få fjernet den energi, der sidder i din krop, så den ikke længere kan medvirkende til at skabe skavanker og sygdom.

 

GAP hjælper dig til at finde ro inde i dig selv, så du kan mærke, hvem du er og hvad du vil - og ikke hvem du tror du er, der gør det du tror, der forventes af dig.  

GAP er en enkel øvelse, du nemt kan bruge til at få ro i tanker og sind. Du kan benytte den meditativt, du kan bruge den forebyggende mod stress, og den kan også bare være få minutters fred i en travl hverdag mellem forskellige opgaver

GAP er en forkortelse for GREATER AWARENESS PLACE, der betyder "stedet med fuld tilstedeværelse". Det beskriver en tilstand, hvor du oplever og er ren og skær opmærksomhed - det vil sige, at du ikke tænker og ikke mærker noget ubehag. Du er blot til stede, opmærksom, ren væren, til stede i nuet - kært barn har mange navne.